Over de Stichting

Lee Ran Rodenhuis

Mijn naam is Lee Ran Rodenhuis (in Korea Lee, Ok Ran).

In 1966 ben ik geboren op het eiland Koje-do in Zuid-Korea. In die tijd was Korea een ontwikkelingsland en was er veel armoede. Gelukkig is de situatie in Korea inmiddels  veranderd en is het een sterk en welvarend land geworden. Helaas is het voor gehandicapte kinderen in Korea nog steeds heel moeilijk.

Het eiland Koje-do heeft veel te bieden. Natuurschoon, grote scheepbouwers maar is ook het eiland van een kindertehuis voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. Aikwangwon is begonnen als een weeshuis maar eind jaren zeventig is het een tehuis geworden voor gehandicapte kinderen. Inmiddels is het een toevluchtsoord geworden voor ruim 400 kinderen. Naast onderwijs, therapie en verzorging focust het tehuis zich op de mogelijkheden van de kinderen. Zo zijn er kassen, een bakkerij en een pottenbakkerij.

Dit fantastische kindertehuis is gestart door mijn Koreaanse moeder Mrs. Kim, Im Soon. Met haar 88 jaar staat zij nog steeds aan het roer en is zeer betrokken bij ’haar kinderen’.

Ik ben dan ook heel trots dat ik als voorzitter van de Stichting Vrienden van Aikwangwon Nederland een bijdrage kan leveren aan het voortbestaan van Aikwangwon en de Aikwangwon familie.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van onze website en hoop dat u net zo enthousiast zult zijn over Aikwangwon en haar inwoners!

Lee Ran Rodenhuis- Van der Sluijs

Voorzitter

Pauline Meerwijk-Lubeck

Mijn naam is Pauline Meerwijk-Lubeck en als secretaris heb ik mij verbonden aan de stichting.
Fantastisch dat Lee Ran het mooie initiatief heeft genomen om de stichting op te richten!
Aikwangwon is een hele bijzondere plek voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen.
De wijze waarop Aikwangwon een veilige haven biedt voor deze kinderen spreekt mij erg aan.

Persoonlijk geeft het mij veel energie om me in te zetten voor de stichting en om te ervaren hoe men
reageert op onze stichting en het evenement. Ik ben blij met de vele positieve en hartverwarmende
reacties en ik wil iedereen die het betreft hiervoor hartelijk bedanken.

De vele blijken van belangstelling en donaties leveren naast
financiële steun ook een verbondenheid op tussen mijzelf en andere mensen.

Ik hoop dat u ons blijft volgen om ook op langere termijn dit tehuis te blijven steunen.

Veel liefs,

Pauline

Menu